BENTINK MODELSPOOR

Bentink Modelspoor

Wie zijn wij...
Wat ooit in 1999 voor Marcel van der Bent begon met een stageplek voor slechts twee weken, bij toen nog Wentink Modelbouw, is daarna uitgelopen in een 14-jarig dienstverband. In oktober 2012 was het moment daar dat Marcel het roer over nam van Theo Wentink.

Een droom ging in vervulling; een eigen modelspoor winkel...

Een nieuwe weg
In onze winkel stellen wij de totale modelspoor beleving centraal.

Wij zijn volledig gespecialiseerd in H0 modelspoor en omdat wij zelf ook grote liefhebbers zijn van mooie en hoogwaardige scenery materialen zijn wij een zeer uitgebreid scenery programma gaan voeren.

De realisatie van onze nieuwe afdelingen Loods 39 en de High End Scenery shop in 2019 en 2020 zijn daarbij toch wel echt twee unieke eye catchers geworden waar de beleving nog meer centraal is komen te staan!

Prachtige exclusieve merken zoals Martin Welberg Scenic Studios en Lars op ’t Hof Scenery hebben onze High End Scenery shop gecomplementeerd...

Workshops
Onze passie voor modelspoor met de focus nog meer op de volledig aankleding van diorama’s en modelbanen heeft ook geresulteerd dat wij sinds 2014 workshops zijn gaan organiseren. De gelegenheid bij uitstek om zowel de beginner maar ook de gevorderde modelbouwer te voorzien van allerlei tips en trucs tijdens dagvullende programma’s.

Onze workshoptrainers nemen de deelnemers mee en delen hun ervaringen. Wij bieden een gevarieerd programma met workshops aan met onder andere de volgende thema’s; landschapsbouw, airbrush en digitaal rijden met de computer. Onze gastvrouw(en) verzorgen gedurende de workshopdag de deelnemers met lekkers, drinken en natuurlijk een overheerlijke lunch.

Maatwerk Weathering
Naast dat wij grote liefhebbers zijn van scenery zijn wij dat ook van weathering en dat realiseren wij ook graag voor u! Het doel van onze Premium Custom Weathering is om uw modellen een zodanige realistische look and feel te geven. Tenslotte; in het echte bedrijf raken locomotieven en wagons binnen een paar dagen na in diensttreding al vervuild. Van spoorvuil tot uitlaatgassen, het kan allemaal gerepliceerd worden door ons.

,,Ieder in het oog springend detail pakken wij mee!’’

Deze speciale service omvat verwering die met de hand wordt uitgevoerd om echte processen volledig na te bootsen. Maar ook door gebruik te maken van de airbrush en andere technieken, zoals bijvoorbeeld het aanbrengen van washes, om ervoor te zorgen dat het model er precies zo uit zal gaan zien als in het echt.

Maatwerk Baanbouw
De laatste jaren neemt de vraag naar maatwerk modelbanen bouwen steeds meer toe. Hierin zijn wij nauw gaan samen werken met onze partners om uw droom modelbaan te verwezenlijken. Van de eerste schetsen tot aan een volledig gebouwde modelbaan. Voor namelijk ligt onze expertise op het gebied van toelevering van High-end scenery materialen maar ook het populaire Sculptamold voor de basis en het realiseren van de mooiste rotspartijen. Laat u uw modelbaan (gedeeltelijk) casco opleveren, dan zijn wij uw scenery partner als u zelf voor de verdere aankleding wenst te gaan.

Welkom!
Stap binnen in de wereld van modelspoor.

Onder het genot van een kop koffie vanuit onze koffiecorner ''Station 't Loo'' ervaart u de totale modelspoor beleving.

Ook onze modelbaan Birkenstock, gebouwd door onze workshop trainer Jan Hein Ruijgrok, is alle dagen live in actie te aanschouwen. Birkenstock heeft een vaste plaats gekregen in onze High-End Scenery afdeling.

Geniet van dat typische Deutsche Reichsbahn stoom en diesel sfeertje...

wij heten u van harte welkom!


Expertise:
- High End Scenery
- Goede service en aftersales
- Workshops en tutorials
- Maatwerk
- Schaal H0 (1:87)

Ontdek onze High-End Scenery shop
Officiele importeur van Sculptamold

Kofficorner, ontmoetingspunt

Weathering service