JEROEN BALKEMA MODELSPOORTECHNIEK

Jeroen balkema Modelspoortechniek

Jeroen Balkema ModelspoorTechniek is een dienstverlenende eenmanszaak, ontstaan uit een betaalde hobby. Dit werd mogelijk doordat ik, naast hulp bij vrienden, steeds vaker werd gevraagd voor betaalde opdrachten. In 2019 heb ik besloten Jeroen Balkema ModelspoorTechniek op te richten, naast mijn betaalde werk als elektrotechnisch specialist bij een koeltechnisch bedrijf.

In 2021 besloot ik mijn baan op te zeggen en mij volledig te storten op de digitale modelspoorwereld. Met mijn achtergrond in elektrotechniek en een opleiding in datanetwerken en -communicatie merkte ik dat de digitale wereld van de modelspoortechniek niet heeft stil gezeten. De afstand tussen de analoge modelspoorbaan en de huidige digitale standaarden wordt steeds groter en complexer, mede doordat er veel merken op de markt zijn en er verschillende systemen zijn om uit te kiezen. Mijn doel is dan ook om mensen te ondersteunen in het overbruggen van deze afstand en om samen te zoeken naar een oplossing die het beste past bij hun wensen.

Vanaf het begin van de oprichting van de eenmanszaak ben ik nauw betrokken bij het modelspoor-besturingsprogramma iTrain. Sinds 2020 ben ik een vaste en trotse partner in de ontwikkeling van dit programma.

Dit is echter niet de enige samenwerking. Naast mijn eigen klanten ben ik betrokken bij de reparatie- en maatwerkafdeling van Bentink Modelspoor in Apeldoorn. Daarnaast is Domburg Train Support uit Ermelo een vaste partner op het gebied van maatwerk.

Of het nu voor mijzelf of voor een van mijn partners is, iTrain en digitale techniek is de plek waar kennis zit en mijn hart ligt. Of het nu gaat om een update voor een centrale, een kleine aanpassing op de baan, de complete installatie van het digitale systeem of het volledig configureren van de modelspoorbaan in iTrain, ik kijk altijd naar de wensen van de klant.

Verder ben ik gespecialiseerd in het BiDiB-systeem en ben ik leverancier van de componenten van de Duitse fabrikant Fichtelbahn, welke producten maakt met het BiDiB systeem. Ik lever de producten op wens van de klant. Dit kan variëren van compleet gesoldeerd en voorzien van de laatste firmware tot volledig geconfigureerd op wensen van de klant en desgewenst meteen geïnstalleerd op de baan bij de klant thuis.

Kortom, Jeroen Balkema ModelspoorTechniek is uw partner en specialist op het gebied van digitale modelspoortechniek, het BiDiB-systeem en alles rondom iTrain.

Expertise:
- Digitale techniek
- Automatisering van modelbanen
- Installatieservice aan huis
- Onterp en realisatie van modelspoorbanen
- Grote schalen

Aanleg van modelspoor

Installatietechniek

iTrain Software specialist

PCB Assemblage