MARTIN WELBERG SCENERY

Martin Welberg Scenic Studio's

Als klein jochie heeft Martin Welberg net zoals de meeste mannelijke Nederlanders van zijn leeftijd een treinen set gekregen voor Sinterklaas. In dit geval een zwarte Anna op een ovaaltje van Fleischmann. Na een aantal weken werd er al voor het eerst een trein gebashed en verbouwd. De interesse en creativiteit ging toen al naar het buiten de gebaande paden wandelen.

Uiteindelijk is de interesse en aandacht wat verschoven naar zoals Martin het graag uitdrukt de muziek en wilde wijven. Jaren lang muziek gemaakt en geschreven. Tot het punt kwam dat er weer wat rust gezocht werd en door het surfen op het net de treinen weer in beeld kwamen. Grote voorbeelden als Troels, Kirk en Josef Brandl triggeren de drang om creatiever te zijn en vanuit die drang is Martin Welberg Scenic Studios geboren.

In principe toch al bezig met ontwerpen en bouwen van meubelen, de toenmalige dagelijkse bezigheid was die van ontwerper en bouwer van maatmeubilair, in de laatste jaren de aandacht steeds meer verschoven naar het creëren en produceren van high-end scenery producten en het bouwen van modelbanen op maat. Met daarin de drang om op het gebied van het weergeven van de werkelijkheid in model zo realistisch en natuurlijk mogelijk te werken.

Uiteraard doen we dit ook in opdracht en realiseren graag banen die een lust voor het oog zijn.

www.martinwelberg.nl

Expertise:
- Producent van High-End scenery producten
- Ontwerp en realisatie van modelspoorbanen
- Van schaal N tot 1
- Handige Tutorials op Youtube